Trusa de scule pentru a-ți repara viața!

Lucrurile sunt foarte simple.
Firul meu de speranță în viată s-a numit „personalitatea”.
Să-ți dezvolți personalitatea este mesajul pentru tine și va fi sub diferite forme, cât timp trăiesc pe acest pământ.
Poate ai auzit de împărțirea pe procente: 2% din oameni sunt bogați, 98% săraci. 2% din oameni sunt fericiți, 98% nefericiți. 2% au succes, 98% nu au succes.
Există un sâmbure de adevăr aici.

Perioada în care trăim acum este un amestec de abundență și nefericire în același timp. Avem cantitate, dar nu avem calitate.
Avem mâncare suficientă încât să nu ne facem griji însă exagerăm și suntem obezi.
Avem cărți și cursuri despre comunicare și relații cât pentru cinci vieți și totuși suntem extrem de singuri și neînțeleși.
Avem educație pe orice subiect ne dorim să aprofundăm și suntem spectaculos de superficiali.

Într-o lume a abundenței, suntem niște triști. 

Evident, și eu făceam parte din turma de nefericiți și mi-am câștigat dreptul de a vorbi despre asta luptând și perseverând în ideea că într-o zi, viziunea mea va câștiga lupta cu viziunea turmei sau mai bine zis, cu lipsa ei de viziune.
Știi deja povestea mea. Fără bani, fără iubire, anul cinci la Politehnică, secțiunea Electrotehnică, locuind cu mama și trăind din salariul ei de învățătoare.
Nu știam nimic din ce contează să știi pentru a avea succes și nu aveam nimic ce ar putea fi considerat succes de către societate.
Era o diferență uriașă între lumea mea interioară și lumea exterioară.
În lumea interioară simțeam că am un destin, că am ceva de spus și că pot face lucruri extraordinare. În lumea reală, nu există nimic ce mi-ar fi putut susține visarea. Căci dacă era ceva la care să fiu bun tot timpul, era visatul cu ochii deschiși.
Mai târziu aveam să aflu că la un moment dat, conflictul acesta dintre ce simți în lumea ta interioară și rezultate pe care le ai în lumea exterioară se numește nevroză.

Această nevroză a crescut în intensitate până într-o seară în ajun de Crăciun când eram singur într-un tren ce mergea de la București la Timișoara și meditam la ce a fost viața mea până la 22 de ani: o adunătură de fapte și gânduri pe care le aveam de la alții.
Și pentru comoditatea de a lua toate lucrurile auzite de la oameni ca adevărate, am plătit cu anii  tinereții plini de complexe și frustrări și sănătatea sufletească și mentală.

Atunci vedeam toată suferința ca pe un blestem. Azi o privesc ca pe o binecuvântare și un mentor dur, dar corect.

Și a venit întrebarea: Pentru ce toate astea? 

La sfârșitul vieții mele, când voi da socoteală în fața propriei mele persoane, ce am să spun?
Am mers la Politehnică pentru că așa era la modă. Am avut ghinion pentru că părinții nu sunt bogați. Nu am parte de iubire pentru că nu merit.
Ce-i cu toate prostiile astea?
Trecuse deja o treime din viața mea și nu făcusem nimic, iar starea mea interioară era deplorabilă. Era clar că tot ce gândeam și făceam era greșit la un nivel fundamental.
Problema era că nu știam de unde să încep și atunci, a venit un mesaj pentru mine, un mesaj pe care mi-am promis că îl voi urla din toți plămânii pentru tot restul vieții pentru ca cei care, la fel ca mine, au nevoie de ajutor în cele mai grele clipe, să-l primească.

Mesajul zicea așa:

„Dacă nu esi bogat azi, nu vei fi nici peste noapte. Dacă nu ești vedetă, nici asta nu vei fi peste noapte. Există pentru oameni ca mine, care nu au nimic și nici nu știu de unde să înceapă, un lucru mai puternic decât orice altceva și la care pot începe să lucrez chiar din clipa asta.

Personalitatea mea.

Ea îmi va aduce toate rezultatele pe care le vreau în lumea reală, ea îmi va aduce în sfârșit confirmarea în lumea reală, că într-adevăr, eu sunt în realitate așa cum mă simt în interior și mă va ajuta să transform visurile în realitate.”

Până atunci alesesem scurtătura. Alergam după rezultate exterioare ca banii sau iubirea, doar pentru ca ele să fugă și mai departe de mine.
Acum e timpul să inversez ceea ce fac. Eu nu am să mai alerg după nimic, ci am să ATRAG în viața mea ceea ce vreau. Am să fac ca banii, iubirea și succesul să tragă de mine și eu să le fac programare ca să mă poată vedea la faţă.
Eram mai agresiv și mai frustrat pe atunci, lucru firesc de altfel. Douăzeci și ceva de ani de suferință au darul de a te sălbatici, iar eu făcusem alegerea să nu mai fiu o victimă a întâmplării, ci un razbonic.
Gândirea mea s-a schimbat și dacă până atunci eu eram pe o parte a prăpastiei singur și nefericit, privind la toate frumusețile și bogățiile lumii de pe partea celalata de prăpastie la care nu puteam ajunge, acum am încetat să-mi plâng de milă și am început să construiesc un pod peste prăpastie.

Podul acela era personalitatea mea și abilitățile mele ce se dezvoltau. 

Gândirea mea de acum spunea așa:”Vrei bani? Dezvoltă-ți abilități și trăsături de personalitate necesare pentru a face bani. Vrei iubire? La fel. Vrei sănătate, stil de viață  orice altceva… Devino  persoana capabilă să le obțină și să le păstreze.”

Am început să dezvelesc fiecare înveliș al personalității umane și am început să fac exerciții, să citesc și să experimentez orice e nevoie pentru a-mi dezvolta anumite aspecte ale personalității.
Pe rând, orice lucru am simțit că mă trage în jos, am rezolvat dezvoltându-mi personalitatea.
Și crede-mă, nu cred că există nicio limită.
Avem o putere nelimitată ce stă în noi și așteaptă comenzile noastre.
Orice dorință ai și orice realizare îți dorești, întreabă-te așa cum am făcut eu acum 5 ani:
Ce abilități e nevoie să-mi dezvolt și ce persoană trebuie să devin pentru a avea acel lucru în mod natural?

 NICIODATĂ respectul celorlalți nu vine înaintea respectului de sine

 Felul în care TU te respecți pe tine determină nu doar respectul celor din jur dar, așa cum vei vedea, toate rezultatele tale din viața de zi cu zi sunt strâns legate de respectul pe care tu ți-l acorzi ție.
De exemplu, dacă nu te respecți pe tine, atunci nu-ți respecți corpul, partea cea mai vizibilă a ta. Îl vei batjocori cu mâncare, viață sedentară, abuzuri de tot felul. Lipsa de respect pentru tine se va vedea la o simplă privire. Știai că la un nivel inconștient noi oamenii suntem reticenți la a primi sfaturi și învățături de la oameni care nu-și respectă corpul și nu se respectă pe sine?
Primul semn al respectului pe care îl ai pentru tine se citește pe corpul tău și nu poți cere altora să te trateze mai bine decât te tratezi tu pe tine.

Alt exemplu, să zicem în relațiile de iubire.

Dacă nu te respecți pe tine ca persoană, oricât de bună este la suflet persoana cu care ai sau vrei să ai o relație, nici acea persoană nu te va putea respecta. Vei vedea că cealaltă persoană începe să întârzie la întâlniri, nu-și ține promisiunile față de tine, nu ascultă părerile tale, te ridiculizează, te înșeală și te trădează.

Ceilalți sunt răi, trădători și lipsiți de suflet, nu?

NU!

Tu ai permis unor astfel de persoane să intre în viața ta pentru că nerespectându-te pe tine te-ai bucurat la primul semn de atenție ce l-ai primit. Pentru că nu te respecți, ști că lumea din jur nu-ți oferă iubire, validare și atenție și te mulțumești cu orice primești la fel ca un câine flămând ce se bucură pentru orice os aruncat din milă.

Pentru că nu te respecți, atragi oameni care simt asta și care vor să profite de pe urma ta și să te folosească până când nu mai au nevoie de tine. Ești ca un copil al străzii ce nu a cunoscut decât viața din canal, lupta sălbatică pentru supraviețuire și nici nu-și poate imagina că există și o altă lume, cu alte valori.

Până când nu te respecți pe tine, oamenii care se respectă vor sta departe de tine pentru că știu că aduci doar belele. În primul rând, neavând respect pentru tine te vei umili și înjosi în fața oamenilor pe care îi percepi mai buni decât tine.

În al doilea rând, când nu vei primi ceea ce crezi tu că meriți, adică iubire, atenție și alte beneficii, îi vei acuza pe toți cei din jur că sunt la fel. Răi, egoiști și trădători.

De aceea oamenii cu respect de sine nu stau alături de oameni lipsiți de respect de sine.

Alt exemplu poate fi pe plan financiar.

Oamenii care nu se respectă pe sine câștigă puțini bani dintr-un motiv evident și simplu.

Nu cer ceea ce merită.

De aceea și întregul sistem educațional de stat este construit astfel încât să răpească cât mai mult din respectul de sine al tânărului pentru ca astfel el să accepte să lucreze pe bani de nimic, multe ore pe zi.

Ce ne-am face dacă fiecare om care e angajat ar cere să fie plătit pe cât merită? Nu e rentabil.

Oamenii cu respect de sine refuză să depindă financiar de un salariu primit de la o firmă sau de la o instituție unde nu i se acordă respectul cuvenit.

Majoritatea oamenilor cu respect de sine caută permanent soluții pentru a-și dezvolta abilitățile, pentru a oferi mai multă valoare și pentru a fi de folos celor din jur, astfel încât să poată cere ceea ce li se cuvine în termeni financiari.

Exemplele pot continua. În orice aspect al vieții, respectul de sine este vital.

Sursa:  genialul Pera.

De asemenea, poți vizita mai multe oportunități afișate în partea dreaptă a acestei pagini la „Obtine Gratuit Oportunitati Pentru Tine”. Acestea sunt alte surse de a face bani rapid și foarte ușor.

Daca ai o parere sau sugestie la materialul prezentat, mi-ar face o mare placere sa o expui la rubrica comentarii.

Sa auzim numai de bine.

Mircea St.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!