Efectele socante ale Wi-Fi-ului asupra sanatatii

wi-fi

WI-FI – Un Ucigas tacut care ne ucide incet…

Aparitia Wi-Fi ului este una dintre miracolele lumii noastre moderne. In prezent nu mai exista nicio zona urbana fara Wi-Fi si avantajul este ca poti avea conexiune la internet pe mai multe dispozitive fara a fi nevoie de folosirea vreunui cablu.

Omenirea a ajuns sa trimita cantitati uriase de informatii prin aer. Asta inseamna, asadar, conexiune wireless sau Wi-Fi. Navighezi pe internet, comunici sau descarci diferite programe, filme ori muzica fara a fi legat printr-un cablu.

Dincolo de beneficiile sale, foarte multi specialisti si-au exprimat indoielile cu privire la siguranta Wireless-ului. De la introducerea tehnologiei Wi-Fi in anul 1997, cercetatorii au  efectuat zeci de studii pentru a explora acest subiect. Rezultatele sunt clare si in acelasi timp socante – Wi-Fi-ul poate afecta in mod negativ starea de sanatate si sanatatea creierului, mai ales in cazul copiilor.

Astazi, absolut fiecare telefon mobil are conexiune wi-fi/ wireless si de accea companiile producatoare de telefoane mobile au facut profituri imense in ultimii ani din tehnica wi-fi. Companiile ofera instructiuni clare si sustin ca suntem complet protejati de razele daunatoare.

Intrebarea este… oare sa fie adevarat? Stim cu totii ca dispozitivele wireless cum ar fi telefoanele mobile, laptopurile sau tabletele folosesc rutere pentru a se conecta online. Ruterul emite semnale care sunt extrem de daunatoare si afecteaza serios sanatatea. Cu siguranta nu este prima oara cand auziti asta, insa alegeti sa ignorati.

Agentia Britanica de Sanatate a confirmat faptul ca semnalele Wi-Fi au un impact negativ asupra ratei de crestere a oamenilor si plantelor. Mai jos va indicam cateva dintre efectele negative ale expunerii la Wi-Fi:

  • Dureri de cap frecvent
  • Lipsa puterii de concentrare
  • Durere in ureche
  • Probleme cu somnul

Este adevarat ca tehnologia este necesara in viata noastra de zi cu zi si indiferent cat de mult incercam sa scapam de expunerea la razele daunatoare, este aproape imposibil sa o facem in totalitate. Ne putem, totusi, proteja. Mai jos va enumeram cateva sfaturi despre cum va puteti proteja impotriva undelor electromagnetice daunatoare:

  • In loc de wireless folositi cablul acasa
  • Daca nu folosesti wi-fi-ul, dezactiveaza-l
  • Intotdeana dezactivati wi-fi-ul inainte de culcare
  • Evitati sa plasati rutere in bucatarie sau dormitor

Desi mass-media ignora beneficiile dovedite, cercetatorii au identificat mai multe metode care pot oferi un anumit grad de aparare. In primul rand, nivelurile scazute de melatonina par a corespunde cu expunerea la Wi-Fi. Astfel, alimentele bogate in melatonina pot combate cateva dintre efectele produse. In testele pe animale, L-Carnitina ofera suportul antioxidant pentru substantele nutritive afectate negativ de ratiatiile de 2.4 GHz.

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau. Surse selective: : www.healthylifebase.com ,   www.networkworld.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!