DE CE SA-TI URMEZI PASIUNEA?

  Ce se poate spune despre pasiune?  Ce este o pasiune? Despre acest subiect s-au scris sute sau mii de pagini si daca ne gandim la multitudinea de pasiuni, despre fiecare in parte se poate scrie cate o carte.

      Cum poate cineva sa faca Totul Pentru Pasiune?  Dar ce inseamna pasiunea?  Daca ne uitam in Dictionarul explicativ al limbii romane, despre pasiune, ne da urmatoarea definitie:  Stare afectivă și intelectuală deosebit de intensă și stabilă, manifestată ca o tendință care polarizează procesele psihice ale omului, determinându-l prin intensitatea efectelor sau prin permanența acțiunii lor.  Înclinație vie, însoțită de plăcere pentru obiectul studiat sau pentru profesiunea exercitată.  Tendință puternică și nestăpânită însoțită de o preocupare excesivă și obsedantă pentru satisfacerea unor dorințe (reprobabile).

       Deci putem sa tragem concluzia ca a fi pasionat de ceva nu este altceva decat o tendinta de a face ceva si de a activa intr-un domeniu care iti face placere. Băiat, Copii, Fotograf, Retro

        Pasiuni sunt foarte multe, doar cateva exemple: arta (muzica, pictura, sculptura, dans, etc.), cercetare (inginerie, medicina, educatie, IT, fizica, astronomie, chimie, etc.), sport (o multitudine de discipline), scris (poezie, proza, jurnale, etc.), practicarea diferitelor profesii (inginer, medic, avocat, profesor, pilot, jurnalist, electrician, instalator, zidar, etc.).

         Foarte multi oameni activeaza in diferite domenii, dar sa privim din punct de vedere al pasiunii.  Sa ne gandim de exemplu la o meserie, cea de instalator. Unul lucreaza doar pentru a-si asigura traiul de zi cu zi, dar fara prea mare placere. Nefiind posionat de aceasta meserie si lucrarile lui vor fi de mantuiala si se pot produce, la scurt timp dupa ce a terminat lucrarea, diferite neplaceri (inundatii datorate neimbinarii corecte a conductelor si subansamblelor sau explozie la instalatia de gaze, etc.).  Altul, care activeaza in acelas domeniu, dar  este pasionat de ceea ce face, depune tot sufletul, cum s-ar spune si lucreaza cu atentie, avand grija la toate detaliile si nu se lasa pana cand e convins ca totul este cat se poate de perfect. Bineinteles ca lucrarea excutata de acesta fiind facuta cu pasiune, cu multa placere, va avea o garantie foarte mare.

        Un alt exemplu, tot din domeniul profesiei ar fi meseria de electrician. In urma lucrarilor executate de un electrician nepasionat poate sa-ti ia casa foc. Pe cand lucrarile executate de un electrician pasionat de meseria lui, totul functioneaza in parametrii normali si astfel va avea o garantie de ani de zile.

        La fel putem vorbi despre medici sau avocati. Cei care lucreaza cu pasiune, cu multa placere, sunt foarte cautati de cei care apeleaza la serviciile lor.

        Se pot da foarte multe exemple din toate profesiile despre oameni care lucreaza cu pasiune sau fara pasiune.

        De ce am pus accent pe deosebirea dintre oamenii care lucreaza in diferite domenii cu sau fara pasiune?  Pentru ca vreau sa arat ca cei care fac totul pentru pasiune, o fac din pura placere si nu se gandesc la vreun castig.

        Din istorie se pot da multe exemple din domeniul artelor: muzica (compozitori sau interpreti), sculptura, pictura, etc. Multi dintre cei care activau cu pasiune si care nu-i interesau nici un castig, au fost saraci toata viata lor. Pentru a-si asigura traiul de zi cu zi, foarte putine din lucrarile lor le scoteau la vanzare.  Dar operele lor de arta au fost apreciate si pe parcursul anilor au ajuns sa fie evaluate  la valori inestimabile.    Laptop, Computer, Afaceri, Tabel, Hârtie

        De asemenea, putem mentiona din domeniul cercetarii, care pe parcusul anilor au aparut foarte multe masinarii, aparate, utilaje, constructii dotate cu instalatii sofisticate, etc., toate urmarind sa ne usureze munca si sa ducem o viata cat mai confortabila.

        Prin anii 70 sau 80, calculatoarele erau niste mastodonti care cantareau cateva tone construindu-se cladiri speciale, ocupau sali  mari si toate acestea pentru a se lucra in diferite programe si softuri la stocarea de date. Acum, dimensiunea unui calculator s-a redus considerabil (PC, laptop sau tableta), iar posibilitatea stocarii de date, din punct de vedere al volumului s-a marit de zeci sau chiar sute de ori, pe un singur dispozitiv.

        Cine s-ar fi gandit, pe la inceputul anilor 90, ca vom putea ajunge sa putem vorbi la telefon din metrou, tramvai, automobil sau pur si simplu mergand pe strada, oriunde in lume, ba chiar interlocutorii sa se si poata vedea. Evolutia acestora a ajuns sa nu mai aiba tastele clasice, pentru ca au aparut telefoanele cu touch, iar asa cum s-a exprimat un neaos…,“tastili is pi jam”.

        Sunt sigur ca evolutia acestora, ma refer aici la toate domeniile, nu se va opri aici. In ultimii ani progresul in domeniul cerecetarii a fost atat de rapid, incat nu peste mult timp, cei care activeaza si facand  totul  pentru  pasiune, ne vor uimi cu alte si alte noi inventii.

        Asa cum mentionam mai sus, foarte multi pasionati de ceva dintr-un anumit domeniu, isi petrec foarte mult timp in acea activitate, neglijandu-si de multe ori chiar si sanatatea. De ce? Pentru ca ei sunt atat de fascinati de ceea ce fac, incat ies din confortul lor si sunt instare sa activeze pana la epuizare.

      Cum poate cineva sa devina pasionat de ceva?

         Ne punem de multe ori aceasta intrebare. Sunt foarte multe de spus despre acest subiect si pentru ca nu as vrea sa fiu plictisitor si voi dezvolta aceasta tema in materialele viitoare, dar acum voi mentiona in mare cateva aspecte. Sper ca ma voi putea abtine si sa fiu cat mai concis.

        Inca din frageda pruncie, evolutia unui copil, care de educatia lui s-au ocupat in primul rand parintii, bunicii sau alte personae din familie, in unele cazuri chiar si bone care sunt dedicate meseriei lor, care prin jocuri atractive  si spunandu-le povesti, au imprimat copilului placerea de a fi fascinat de ceva, captandu-i atentia, cum ar fi prin desene, prin constuctia unei case cu piese gen lego, prin joaca cu diferite masinute, muzica cu instrumente musicale pentru copii, precum si diferite alte jocuri interactive si de perspicacitate, care in prima faza duc la dezvoltarea gandirii si a spiritului de observatie si apoi la dezvoltarea imaginatiei, facand astfel ca fiecare copil sa-si puna si mai ales sa ne puna tot felul de intrebari, framantat de curiozitate.

        Copiilor le plac foarte mult sa practice diferite activitati, dar pe parcursul anilor, se poate observa o placere si o anumita inclinatie spre o anumita activitate.  De exemplu daca este fascinat sa deseneze, poate sa devina un foarte bun desenator sau pictor, o fetita este fascinata de felul cum gateste mama ei sau cum isi asorteaza imbracamitea, alt copil are placerea sa cante la un instrument musical, un altul este curios si vrea sa stie ce mecanism face ca o masinuta sa se autodeplaseze si o demonteaza si multe alte curiozitati pe care un copil le va descoprii pe parcursul evolutiei lui.

         La scoala unii sunt fascinati de citit, astfel multi dorind sa-si exprime prin scris ideile lor, devenind scriitori, jurnalisti, buni oratori sau filozofi, etc. Alti copii sunt fascinati de limbile straine sau altii de matematica, fizica, chimie, botanica, istorie, geografie sau au inclinatie spre o anumita disciplina spotiva, etc.   Aici trebuie sa intervina parintii si sa incurajeze copilul, sa-l ajute sa primeasca educatia adecvata pentru a-si dezvolta aptitudinile in domeniul de care este pasionat. Deci sa faca totul pentru pasiune, astfel incat sa-si desavarseasca acea misiune care-i face placere. A Alerga, Sari, Fată, Copii, Ura, Sky

        Unii parinti au de la inceput idei preconcepute, fiind ei insisi fascinati de ceva, care cred ei, ca si copilul va fi atras de acel domeniu, insistand si fortandu-l, impotriva vointei si placerii lui, dar nu fac altceva decat sa-i provoace sentimentul de repulsie si sa-i infranga din fasa autocoordonarea, spiritul de observatie, spiritul de a fi inventiv, de a fi curios, de a fi indraznet.

        Daca este fortat prin tot felul de metode, chiar si brutalizat fizic, copilul va fi toata viata lui un timorat, nu va avea curajul sa-si impuna punctul lui de vedere sau sa-si exprime vreo idee si nu va face altceva decat numai ce i se spune si mai rau va ajunge sa fie un slugarnic. Activitatea lui in acel domeniu va fi de slaba calitate, va fi un om de neinteles pentru unii, iar altii il vor lua in deradere sau chiar isi vor bate joc de el.

        Foarte putini copii din aceasta categorie au ajuns pana la urma sa fie pasionati de domeniul impus de parintii lor.

        Unii parinti pasionati au fost niste personalitati cu renume in domeniul lor, iar copiii care au urmat aceeasi cariera a parintilor au fost niste mediocritati. Dar au fost cazuri si invers.

        In general este bine, cred eu, ca daca un tanar este pasionat si convins de succesul sau intr-un domeniu, parintii, chiar daca la inceput nu sunt convisi, totusi trebuie sa-l sustina, sa-l incurajeze si sa-l ajute in evolutia lui. Daca pe parcurs se dovedeste a nu fi bun in acel domeniu, ma refer aici la domeniile in care trebuie sa-si demonstreze indemanarea sau abtitudinile fizice, dar este un mare pasionat al acelui domeniu, tanarul poate sa-si continue pasiunea prin efectuarea de cercetare, observatii sau elaborarea de documentatii si teorii legate de acel domeniu.

         Daca se face totul pentru pasiune, fara gandul la castiguri materiale, ulterior cand acea persoana va fi cunoscuta in domeniu si cu siguranta vor fi si alti pasionati de aceleasi domeniu, acea persoana va devein mentorul celor care vor sa invete si sa investeasca in dezvoltarea lor, astfel se ajunge si la castig, iar daca vorbim si de un bun executant (vezi aici in domeniul artelor, al unei profesii, etc.) partea financiara este substantiala. Sport, Gimnastică, Fitness, Femeie

         De exemplu un sportiv foarte bun, care castiga multe concursuri si campionate, poate sa ajunga la castiguri fantastice intr-o singura luna, in comparatie cu un salariat obisnuit care nu poate egala acea valoare lucrand poate toata viata.  Un avocat foarte bun este sufocat de solicitari fiind nevoit ca sa-i refuze pe multi dintre clienti, dar ca sa-l faca sa accepte, acei clienti ridica suma oferindu-i o valoare de nerefuzat. Sau un inginer sau un cercetator foarte bun, care si-a creat un renume in domeniu, este cautat de marile companii care il doresc ca sa lucreze pentru ei, oferindu-i tot felul de facilitati si-l ademenesc cu un salariu urias.

       Tot ce am prezentat si comentat in acest material despre totul pentru pasiune, m-am referit numai la acea patima sau pasiune aplicata cu inteligenta, doar in sensul pozitiv, in sensul bun. Pasiunea pentru domenii cu sens negativ, o sa fac un alt material, pentru ca si aici sunt foarte multe de spus. Inchipuieste-ti doar ce-ar fi daca inteligenta folosita in sensul negativ, care provoaca mari necazuri in multe domenii, ar fi folosita cu multa pasiune doar in sensul bun, pozitiv, nu crezi ca am avea o lume mai buna, mai dezvoltata?

        Asa cum am mai spus, se pot face foarte multe comentarii pe tema totul pentru pasiune, dar voi face alte comentarii si voi prezenta si alte materiale cu subiecte privind autodisciplina si cum sa ne educam astfel incat sa evoluam prin slefuirea persoanei noastre, facand totul pentru pasiune, ca sa fim cei mai buni in domeniul de care suntem pasionati.

        Daca ai ajuns sa parcurgi acest material pana la final, eu iti multumesc foarte mult pentru rabdarea acordata, iar daca te-am plictisit imi cer scuze si promit ca pe viitor materialele sa fie mai scurte si interesante.

        As vrea sa te intreb, ce parere ai despre acest subiect? Ce pasiune ai (una sau mai multe)?

       Te rog sa-mi spui parerea ta despre materialul prezentat, ce anume ti-a placut si ce nu.

        Te rog sa faci un comentariu, iar daca te intereseaza ceva anume legat de aceasta tema, as fi tare curios si as vrea sa-ti pot prezenta si alte materiale de mare interes. Poate doresti sa vezi aici un alt articol interesant.

O oportunitate de care poti profita este acum pe acest site. Daca tu doresti, poti sa-ti faci cunoscut prietenilor si, de ce nu chiar lumii, despre pasiunea sau pasiunile tale, prin crearea propriului tau site. De asemenea, tu stiai ca din pasiunea sau hobby-ul tau poti castiga bani? Pentru mai multe explicatii vezi aici. Daca tu esti interesat, inscrie-te la acest curs si aplica tot ce ai nevoie pentru a-ti construi o afacere online.

De asemenea, poți vizita mai multe oportunități afișate în partea dreaptă a acestei pagini la „Obtine Gratuit Oportunitati Pentru Tine”. Acestea sunt alte surse de a face bani rapid și foarte ușor.

Multumesc pentru lectura si daca ti-a placut acest articol, te rog distribuie-l pe site-urile sociale prin utilizarea butoanelor de mai jos.

Tot ce-ti doresti pentru succesul tau,

         Mircea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights