Ce este supradotarea?

Definirea supradotării Cele mai frumoase citate despre copii sunt chiar adevărate

Articole principale: IRSCA Gifted Education România, Talent și înzestrare în SUA și Modele de supradotare.

Supradotarea este o manifestare umană deosebită, cu multiple fațete, având ca element comun excepționalitatea și fiind realizată prin combinarea fericită a unor capacități intelectuale și aptitudini deosebite cu anumite trăsături de personalitate (și în condițiile unui mediu socio-familial-cultural favorizant).

Copiii supradotați nu constituie un grup populațional omogen. Nu se poate vorbi de un profil psihologic unic. Totuși, supradotații constituie un grup aparte, care se diferențiază prin caracteristicile de personalitate, stil de învățare, mod de interacționare cu semenii etc. Ei trebuie considerați persoane cu nevoi speciale, tocmai pentru că sunt speciali.

Folosind coeficientul de inteligență pentru indicarea supradotării se disting nivelurile: Să ne bucurăm de viaţă precum copiii! - Roxana B

85-99: Nivel normal
100-114: Nivel superior
115-129: Isteț
130-144: Înzestrat
145-159: Foarte înzestrat
160-180: Extrem de înzestrat
peste 180: Geniu

Elevul supradotat este acel subiect cu o capacitate intelectuală superioară mediei, (la nivel psihometric, peste 130),observându-se diferențe cognitive atât la nivel cantitativ, cât și calitativ, o maturitate mai mare (percepție și memorie vizualǎ), dezvoltarea capacității metacognitive la o varstă timpurie (aproximativ 6 ani) și intuiție în rezolvarea problemelor, talent creativ și motivație intrinsecă pentru învățare, precocitate și talent.

O oportunitate de care poti profita este acum pe acest site. Daca tu doresti, poti sa-ti faci cunoscut prietenilor si, de ce nu chiar lumii, despre pasiunea sau pasiunile tale, prin crearea propriului tau site. De asemenea, tu stiai ca din pasiunea sau hobby-ul tau poti castiga bani?
Pentru mai multe explicatii vezi aici.

Daca tu esti interesat, citeste acest articol si inscrie-te acolo.

De asemenea, poți vizita mai multe oportunități afișate în partea dreaptă a acestei pagini la „Obtine Gratuit Oportunitati Pentru Tine”. Acestea sunt alte surse de a face bani rapid și foarte ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights